ART ANATOMY

Science Gallery Rotterdam presenteert op 4 oktober in samenwerking met AVL Mundo: ART ANATOMY!

Kennis van de menselijke anatomie ligt aan de basis van de biomedische wetenschap en de kunsten. In ART ANATOMY reageren wetenschappelijke onderzoekers op beelden van Atelier van Lieshout. Medische en Kunstacademie studenten geven rondleidingen. Bezoekers kunnen tijdens een interactieve videopresentatie meepraten over wetenschap en maatschappij. De avond sluit af met een vet feest in AVL Mundo. Elten Kiene, spoken word artist, is tijdens de avond onze moderator. 

Hoe ziet het programma eruit?

19.30 Inloop met welkomstdrankje
20.00 Opening Pre-launch Science Gallery Rotterdam door Fred Balvert, Directeur | Opening buitententoonstelling door Joep van Lieshout.
20.15 Start rondleidingen in de buitententoonstelling.
21.00 Interactieve film Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek over de wetenschapsagenda met aansluitend debat, o.l.v. Dr. Tim de Mey, wetenschapsfilosoof Erasmus Universiteit Rotterdam.
22.00 Feest!
01.00 Einde (officieel)

Dit alles vindt plaats op AVL Mundo op Keileweg 18 in Rotterdam

Toegang is gratis, maar je moet wel een kaartje bestellen!

 

Wie organiseert deze avond?

Science Gallery Rotterdam

Met Science Gallery Rotterdam creëert het Erasmus MC een ontmoetingsplek voor wetenschappelijk onderzoek, de kunsten en Rotterdammers. Het doel is wetenschap dichterbij de maatschappij te brengen, door middel van interactie met bewoners van Rotterdam en combinaties van kunst, techniek en design. Science Gallery Rotterdam werkt samen met het CBK (Centrum Beeldende Kunst) Rotterdam en Museum Rotterdam. Vanaf 2020 zal de Science Gallery gratis tentoonstellingen en evenementen aanbieden. De komende jaren wordt een vaste locatie in het Erasmus MC gerealiseerd.  

AVL Mundo

Joep van Lieshout is een kunstenaar met een internationale reputatie. In 2008 richtte hij Stichting AVL Mundo op, met als doel cultuur te ondersteunen in de breedste zin van het woord. Vanuit haar basis BRUTUS, een 3500m2 oud fabrieksgebouw aan de Keileweg, in Rotterdam, organiseert de stichting tentoonstellingen en evenementen met een internationale status. De tentoonstellingen vormen een aanvulling op het Nederlandse cultuurklimaat en geven de stad Rotterdam tegelijkertijd een culturele impuls. De stichting maakt het werk van Atelier Van Lieshout zichtbaar voor een groter publiek, bijvoorbeeld in de beeldentuin.

Nacht van de Wetenschap

Zou jij een computer in plaats van een rechter een vonnis laten vellen? Zou je willen weten welke erfelijke ziektes je zult krijgen als je kind het dan ook meteen weet? En hoeveel risico’s zou jij nemen om klimaatverandering tegen te gaan? Voor welke dilemma’s gaat dit in de toekomst zorgen? Tijdens de Nacht van de Wetenschap mag jij als bezoeker kiezen hoe de toekomst eruit komt te zien. In de interactieve film ROBIN volg je de hoofdpersoon Robin van geboorte tot dood. Op cruciale momenten in het leven mag jij als toeschouwer kiezen wat er gaat gebeuren – de film neemt dan een andere wending. Hoeveel privacy gun je Robin? Bemoei je je met Robins partnerkeuze? Na afloop bespreekt Tim de Mey, wetenschapsfilosoof aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de gemaakte keuzes met het publiek.