Science fiction? Ech nie!

Workshop 'Toekomst baby's'

Wat nu nog een science fiction film lijkt, is dichterbij dan je misschien denkt. Heeft een ouder binnenkort aan alleen zijn/haar eigen cellen genoeg om een baby te krijgen? En willen we dat eigenlijk wel?
 

22 augustus

Charlotte Jarvis presenteert op de eerste dag van de workshop haar project In Posse. Speciaal voor deze workshop komt zij naar Nederland.
Dr. Bas van Rijn en dr. Rianne van der Kleij, wetenschappers van de afdeling verloskunde en prenatale diagnostiek van het Erasmus MC en LUMC, nemen je vervolgens mee in de medische kant van dit project.
Na de lunch gaan we samen met Spoken Word kunstenaar Elten Kiene aan de slag over verschillende vragen, zoals "Wat vind jij belangrijk voor de toekomstige generaties? Hoe ziet ouderschap er dan uit?" 

23 augustus

Vandaag zijn we te gast in Atelier van Lieshout in Rotterdam.
Als het goed is heeft de eerste dag behoorlijk wat vragen bij je opgeroepen. Samen met een prof. dr. Eric Steegers, hoofd van de afdeling verloskunde en prenatale diagnostiek van het Erasmus MC en Eline Bunnik MA, ethica van het Erasmus MC, gaan we op zoek naar antwoorden. Daarna gaan we aan de slag om alle ideeën en onderwerpen van de twee dagen te verwerken in een presentatie in beeld of woord. Als afsluiting gaan we met zijn allen eten.

De details

Wanneer is het?
Donderdag 22 augustus van 10.00 tot 16.00 uur in het Erasmus MC, voormalig restaurant Sophia Kinderziekenhuis (SP-2407).
Vrijdag 23 augustus van 10.00 tot 19.00 uur in Atelier van Lieshout.
LET OP! Als je meedoet, moet je beide dagen volledig aanwezig zijn.

Is deze workshop voor mij?
Voor iedereen tussen de 15 en 25 in Rotterdam.

Hoe zorg ik dat ik erbij ben?
Stuur NU een mail met je naam, telefoonnummer en leeftijd naar info@rotterdam.sciencegallery.com.

Mis ik nog iets?
Alleen dat het gratis is en dat wij voor lunch zorgen en op vrijdag voor een BBQ of picknick!

Je krijgt zo snel mogelijk een e-mail met de bevestiging.

Groeten Team Science Gallery Rotterdam