CALL FOR ART PRESENTATIONS COVID -19 ONDERZOEK

De afgelopen maanden hebben onderzoekers van het Erasmus MC, jongeren en kunstenaars elkaar ontmoet om ideeën te ontwikkelen voor presentaties van corona/Covid-19 gerelateerd onderzoek in een nieuwe tentoonstelling en educatief programma van Science Gallery Rotterdam. De ontmoetingen vonden plaats in online masterclasses, workshops en een project met studenten Transformation Design van de Willem de Kooning Academie.

Tijdens de zomermaanden krijgt de tentoonstelling vorm, waarbij het wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC de basis vormt voor presentaties waarin creatieve, innovatieve, maatschappelijke en ethische invalshoeken zijn verwerkt. Ben jij een onderzoeker die werkt aan  corona/Covid-19 gerelateerd onderzoek en heb je een idee om dit te presenteren in Science Gallery of wil je samen met een kunstenaar en/of jongeren een presentatie ontwikkelen?

Meld je dan voor 15 juli aan via i.vandijk@erasmusmc.nl. Presentaties mogen elke denkbare vorm hebben, zoals een object, interactieve installatie, beeld of een event. Vereist is dat corona/Covid-19 gerelateerd onderzoek van het Erasmus MC het uitgangspunt vormt en dat de presentatie is gericht op een breed algemeen publiek. Voor de productie van de presentatie is een budget beschikbaar van 2.500,- euro (incl. BTW).

Graag ontvangen we een voorstel van max. 1 A4 waarin je het onderwerp van je onderzoek en je idee kort toelicht. De selectie van presentaties wordt gemaakt door Science Gallery. Gerealiseerde werken krijgen een plek in de tentoonstelling die opent op vrijdagavond 24 september tijdens Science Hotel, het publieksevent van Science Gallery, ter gelegenheid van de Europese nacht van de Onderzoeker.      

Workshop+Toekomst+Baby's+-+Dag+2-18.jpg
 
Inger van Dijk