SCIENCE GALLERY WERKT SAMEN MET ARS ELECTRONICA

ARS_SG_Banner.png

Science Gallery's internationale netwerk werkt samen met Ars Electronica om vertrouwen, technologie, wereldwijde uitdagingen, kunstinnovatie en nieuwe vormen van digitale verhalen te verkennen op hun wereldwijde 2020-festival, In Kepler’s Gardens.

Welke invloed heeft virtual reality op therapie? Waar is ‘the Cloud’ en wie controleert deze? Hoe kan biodesign ons leven verbeteren of vernietigen? Wat kunnen wandelende takken Artificial Intelligence leren over dans? Hoe kan een samenwerking tussen kunst en wetenschap klimaatactivisme inspireren? En als 95% van het universum een ​​mysterie is, welke rol spelen kunstenaars en wetenschappers dan bij het ontrafelen en begrijpen van het onbekende?

Van 9 tot 13 september presenteert de Science Gallery Garden op het Ars Electronica Festival het beste van het enige universitaire netwerk ter wereld dat zich toelegt op publieke betrokkenheid van wetenschap en kunst.

Gepionierd door Trinity College Dublin is Science Gallery 's werelds enige universitaire netwerk dat zich toelegt op publieke betrokkenheid tot wetenschap en kunst. Het Science Gallery Netwerk bestaat uit toonaangevende universiteiten met de unieke missie: “to ignite creativity and discovery where science and art collide”.

De acht galerijen van het Science Gallery Network zetten zich in om wetenschap, kunst, technologie en design samen te brengen en zo jongeren transdisciplinaire tentoonstellingen, inspirerende evenementen en educatieve programma’s aan te bieden.

Deze maand bundelen ze hun krachten met Ars Electronica en meer dan 120 steden over de hele wereld voor een internationaal festival van kunst, technologie en samenleving, met live talks, interactieve workshops en streams van over de hele wereld.

Schrijf je nu in voor al deze gratis evenementen op de website van Science Gallery Dublin, vanaf 5 september kun je het volledige festivalprogramma bekijken op de website van Ars Electronica.

 
Inger van Dijk