CALL FOR PRESENTATIONS: Science Hotel, Europese Nacht van de Onderzoeker

 

Beste onderzoeker,

Het onder de aandacht brengen van je onderzoek bij het algemene publiek is heel belangrijk. De dialoog met stakeholders levert nieuwe inzichten op, voor het publiek én voor de onderzoeker.

Op vrijdagavond 24 september 2021 organiseert Erasmus MC – Science Gallery Rotterdam het event Science Hotel ter gelegenheid van de Europese Nacht van de Onderzoeker. Dit is een unieke kans om als onderzoeker in de spotlight te stappen!

Vrijdag 24 september 2021: Science Hotel
Op vrijdagavond 24 september presenteren onderzoekers tijdens het festival Science Hotel in het Mainport/Inntel hotel, naast de Erasmusbrug. Tijdens deze avond opent ook de nieuwe tentoonstelling van Science Gallery Rotterdam in het Erasmus MC. Uiteraard passen we deze events aan op basis van de dan geldende coronamaatregelen. Dit betekent dat het programma ook online of hybride kan zijn.

Wie zoeken we?
Wetenschappers die op originele wijze hun onderzoek willen presenteren en hierover met het publiek in gesprek willen gaan. Je kan meedoen als je onderzoek een relatie heeft met de onderwerpen: Corona, Covid-19 en/of de preventie of bestrijding van rampen in het algemeen. Alle wetenschappelijke disciplines van het Erasmus MC, Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft komen in aanmerking, Economie, Gezondheid, Rechten, Filosofie, Sociale wetenschappen, Geschiedenis, Kunst, Cultuur, Media, Architectuur en Stedebouw, Civiele techniek, Weg- en waterbouw, Informatica, etc.

Wat verwachten we van je?

  • Je wilt samen met het team van Science Hotel werken aan een originele en publieksvriendelijke presentatie van je onderzoek.

  • Je bent op vrijdagavond 24 september 2021 beschikbaar om te presenteren tijdens Science Hotel. De presentaties mogen zowel Nederlands- als Engelstalig zijn.

  • Je neemt als voorbereiding deel aan de professionele communicatietrainingen.

Wat bieden we?
Je gaat de dialoog met stakeholders niet onvoorbereid aan. Eind mei en begin juni 2021 neem je deel aan een communicatietraining ‘Pitch je onderzoek voor een algemeen publiek en stakeholders’. De trainingen bestaan uit twee sessies van elk een dagdeel die worden gegeven door een professionele trainer. Deelname is gratis voor onderzoekers die presenteren tijdens Science Hotel.

Planning

  • Communicatietraining, optie 1:

    • Dinsdag 8 juni 2021, 15.30 – 19.30 uur. Introductiebijeenkomst en eerste workshopsessie. Met een eenvoudige maaltijd. Locatie volgt.

    • 2e workshop in kleine groepjes. Datum in overleg met de deelnemers.

  • Communicatietraining, optie 2:

    • Donderdag 17 juni 2021, 16.00 – 20.00 uur. Introductiebijeenkomst en eerste workshopsessie. Met een eenvoudige maaltijd. Locatie volgt.

    • 2e workshop in kleine groepjes. Datum in overleg met de deelnemers.

  • Vrijdag 24 september 2021, 20.00 tot 01.00 uur: Science Hotel, Mainport Inntel Hotel. 

Aanmelden - Dealine verlengd
Zin in? Meld je dan voor maandag 31 mei 2021 aan via info@rotterdam.sciencegallery.com. Stuur hierbij een korte omschrijving van je onderzoek, een korte motivatie om mee te doen aan Science Hotel en een voorkeur voor de data van de communicatietrainingen (optie 1 of optie 2). Uit de ingezonden voorstellen wordt een selectie gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Fred Balvert
Projectleider Erasmus MC - Science Gallery Rotterdam

 
Inger van Dijk