EMORY UNIVERSITY 8E LID VAN HET SCIENCE GALLERY NETWERK

Welkom Science Gallery Atlanta! 

Science Gallery International heeft vandaag aangekondigd dat de Emory University in Atlanta, een van 's werelds toonaangevende onderzoeksuniversiteiten, het nieuwste lid wordt van het wereldwijde Science Gallery netwerk. De aankondiging werd gedaan tijdens een ondertekeningsceremonie in Trinity College Dublin, de thuisbasis van 's werelds eerste Science Gallery.

Emory University sluit zich aan bij het bestaande netwerk van topuniversiteiten van Science Gallery International in Dublin, Londen, Detroit, Melbourne, Venetië, Bengaluru en Rotterdam. Dit netwerk van galerijen, gevestigd in vooraanstaande universiteiten op vier continenten, is ontwikkeld door de in Dublin gevestigde Science Gallery International en combineert wetenschap, kunst, technologie en ontwerp om educatieve en culturele programma’s te bieden aan jongeren. De galerijen, pop-upprogramma's en rondreizende tentoonstellingen hebben miljoenen 15-25-jarigen bereikt met inspirerende en participatieve transdisciplinaire programma's - met opkomend onderzoek en ideeën uit de werelden van kunst, wetenschap, design en technologie. Meer dan 5 miljoen mensen hebben Science Gallery wereldwijd bezocht sinds de opening in 2008 in Dublin en de universiteiten hebben tot op heden € 180 miljoen geïnvesteerd in het netwerk van galerijen.

De aankondiging van vandaag volbrengt het doel 'Eight by 2020', waardoor het wereldwijde bereik verder wordt uitgebreid. Dr. Andrea Bandelli, uitvoerend directeur van Science Gallery International, zei bij de aankondiging: "Science Gallery International is verheugd de Emory University te mogen verwelkomen in ons netwerk van Science Galleries. We zijn enthousiast over wat de toekomst voor ons en voor de wetenschappelijke en artistieke gemeenschappen in Atlanta in petto heeft. Deze ondertekening is een heel speciaal moment voor Science Gallery International - het is onze tweede Science Gallery-locatie in de Verenigde Staten en realiseert ons ambitieuze doel om tegen 2020 acht wereldwijde partners te hebben. Deze prestatie toont de internationale behoefte naar het Science Gallery-concept waarin wetenschap en geesteswetenschappen werken samen.

“Nu, meer dan ooit, zijn creatieve oplossingen nodig om dringende wetenschappelijke kwesties aan te pakken en, met de hulp van onze ondersteunende universitaire partners over de hele wereld, is Science Gallery International er trots op een voorhoede te zijn in het faciliteren van dialoog, samenwerking, ideeën en actie bij de interface van kunst en wetenschap, en design en technologie. Science Gallery International is volledig gericht op de toekomst en we zijn in gesprek voor verdere samenwerking met andere potentiële universitaire partners om ervoor te zorgen dat jongeren uit alle hoeken van de wereld toegang hebben tot, deelnemen aan, leren en genieten van het Science Gallery-concept. "

De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Trinity, waaronder de Provost, Dr. Patrick Prendergast, en een bezoekende delegatie van de Emory University.

Emory-president Claire E. Sterk: “Bij Emory geloven we in het benutten van onze uitstekende expertise op het gebied van onderwijs en onderzoek om kritisch denken aan te wakkeren en wereldwijde uitdagingen aan te gaan. Dat is precies waar Science Gallery om draait. We zien deze Science Gallery als een plek waar creativiteit, studiebeurs en service samen kunnen komen om een ​​betere toekomst voor iedereen te helpen creëren. ”

Senior vicepresident voor onderzoek aan de Emory University, Dr. Deborah W. Bruner, die een belangrijke rol speelde bij het naar Atlanta brengen van Science Gallery: “Emory is verheugd om Science Gallery in Atlanta te introduceren. Wij zijn van mening dat deze multidimensionale ervaring een dynamisch nieuw model zal bevorderen om in contact te komen met onze studenten, faculteit en de stad in het algemeen. Door kunst en wetenschap samen te brengen op manieren die verduidelijken en stimuleren zal Science Gallery Atlanta ons begrip van complexe kwesties vergroten en betere resultaten voor onze wereld opleveren in het licht van dringende wereldwijde uitdagingen. Het zal de reputatie van Atlanta als een bestemming voor innovatie in de kunsten en wetenschappen bevorderen. "

Terwijl de wereldwijde groei van Science Gallery doorgaat, blijft de locatie in Dublin voorop bij innovatie voor de organisatie, met regionale betrokkenheid en bereik binnen de lokale gemeenschap als prioriteit. Science Gallery Dublin neemt zijn huidige tentoonstelling PLASTIC mee op een nationale tournee nadat deze later in 2020 is geëindigd in Trinity. Bezoek aan Drogheda, Wexford, Letterkenny, Galway en Limerick, is het de eerste keer dat een Science Gallery-tentoonstelling een dergelijke tour onderneemt, en weerspiegelt de toewijding van Science Gallery om het werk van haar netwerkleden voor een zo breed en divers mogelijk publiek te brengen.

Voor meer informatie: sciencegallery.org.

Andrea Bandelli, Executive Director of Science Gallery International; Deborah W. Bruner, Senior Vice President for Research at Emory University; Provost Patrick Prendergast of Trinity College Dublin; Kevin Karnes, Vice Provost for the Arts, Emory Un…

Andrea Bandelli, Executive Director of Science Gallery International; Deborah W. Bruner, Senior Vice President for Research at Emory University; Provost Patrick Prendergast of Trinity College Dublin; Kevin Karnes, Vice Provost for the Arts, Emory University; Sarah Durcan, Global Operations Manager at Science Gallery International.

 
Inger van Dijk