(R)EVOLUTION VERLENGD T/M 3 JULI 2022

(R)EVOLUTION, de tweede tentoonstelling van Science Gallery Rotterdam in het Erasmus MC wordt verlengd t/m 3 juli 2022.

Vanwege de huidige covid-maatregelen is besloten om de tentoonstelling te verlengen tot en met het voorjaar van 2022. Hierdoor zijn er hopelijk meer mogelijkheden voor fysieke events en workshops. Fred Balvert, projectleider: “Voor Science Gallery zijn tentoonstellingen het begin van een gesprek tussen wetenschappers, kunstenaars en het publiek. Daarom hechten we zeer aan fysieke events, die in het voorjaar hopelijk weer kunnen plaatsvinden.”

Het veelzijdige COVID-19 onderzoek van het Erasmus MC is het startpunt van (R)EVOLUTION. De tentoonstelling doet verslag van een zoektocht van Rotterdamse jongeren, kunstenaars, en wetenschappelijk onderzoekers: Wat is er voor hen veranderd sinds de corona-uitbraak? Wat betekent dit voor wetenschap, gezondheidszorg, maatschappij en voor onszelf? En hoe kunnen we de antwoorden op deze vragen gebruiken om sterker uit de crisis te komen? Naar aanleiding van een serie masterclasses en workshops nodigde Science Gallery de kunstenaars Ellie Uyttenbroek & Ari Versluis (Exactitudes), Iwan Smit en Monice Janson uit om voor (R)EVOLUTION een nieuw werk voor de te maken.

Ellie Uyttenbroek & Ari Versluis maakten samen met Rotterdamse jongeren en Rnul Interactive de videoinstallatie ‘THE OTHER ME’, waarin zij organische vs. synthetische identiteit onderzoeken, met andere woorden: wie ben je echt en hoe zie je eruit op social media? Monice Janson selecteerde juist professionele en persoonlijke uitspraken van wetenschappers, zoals Marion Koopmans en Diederik Gommers. Iwan Smit liet zich inspireren door het begrip One Health. “Virologen onderzoeken virussen in dieren om risico’s in kaart te brengen. Ze kijken hoe we met dieren in het wild en in de landbouw omgaan. De studie van de relatie tussen mens en natuur om ziekten te voorkomen, heet One Health. Naast een belangrijke en relevante studie, vind ik het ook een lifestyle waar we verder mee kunnen komen.”

Daarnaast omvat de tentoonstelling werk van Quinda Verheul, Robert Good, Basse Stittgen en studenten Transformation Design van de Willem de Kooning Academie.

De tentoonstelling (R)EVOLUTION is te bezichtigen in de Passage, een publieke ruimte in het Erasmus MC. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden van het Erasmus MC. Om de toestroom van mensen te reguleren wordt echter geadviseerd een tour te boeken in de weekenden. Deze tours hebben een maximum van 4 personen en er rekening gehouden met de actuele maatregelen.

(R)EVOLUTION, Passage Erasmus MC, 25 september 2021 t/m 3 juli 2022

 
Inger van Dijk